Ανακαλύψτε τη Λευκάδα - Siora Tanto Rustic Villa

Λευκάδα

Η Λευκάδα, η οποία είναι γνωστή και ως η “Καραϊβική της Ελλάδας”, βρίσκεται στην καρδιά του Ιονίου πελάγους και είναι ένα από τα πιο όμορφα και εξωτικά Ελληνικά νησιά! Ανήκει στα Επτάνησα, μαζί με άλλα δημοφιλή νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος.

Παρόλο που η Λευκάδα είναι νησί, είναι προσβάσιμη από την στεριά, καθώς υπάρχει μία γέφυρα που ενώνει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα. Εύκολα προσβάσιμη και με ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, η Λευκάδα είναι ένας από τους πιο διάσημους Ελληνικούς προορισμούς, ιδιαίτερα για οικογένειες και ζευγάρια!

Οι πιο εντυπωσιακές παραλίες της Λευκάδας βρίσκονται στο δυτικό τμήμα του νησιού, ενώ στο ανατολικό τμήμα είναι χτισμένα πανέμορφα παραθαλάσσια χωριουδάκια. Το Νυδρί, η Βασιλική, τα Σύβοτα, η πόλη της Λευκάδας και ο Άγιος Νικήτας είναι τα πιο δημοφιλή χωριά του νησιού, ενώ τα ορεινά χωριά της Λευκάδας, όπως η Εξάνθεια, ο Πόρος και η Καρυά ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Εκτός από τις μαγευτικές παραλίες και τα γραφικά της χωριά, η Λευκάδα έχει επίσης πολλά αξιοθέατα! Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στη Λευκάδα είναι οι καταρράκτες στο Νυδρί, το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης και το Κάστρο της Αγίας Μαύρας.